Vacanta in Bulgaria

Bulgaria este o tara balcanica ce a cunoscut, in ultimii ani, o crestere considerabila a numarului de turisti, datorita ofertelor de sezon pe care aceasta tara le ofera. Aceasta crestere a turismului a fost necesara, pentru a putea imbunatati, intr-o oarecare masura, dezastrul economic care survola in aceasta tara si pentru a spori numarul celor care doresc sa faca o vacanta in Bulgaria.
Multi dintre locuitorii Romaniei aleg, ca destinatie, una dintre plajele din Bulgaria, pe timpul verii, deoarece, de cele mai multe ori, banii pe care acestia ajung sa ii cheltuie sunt, de obicei, aceiasi. Indiferent de situatia sociala pe care o aveti, veti gasi, cu siguranta, o vacanta in Bulgaria care sa nu depaseasca bugetul alocat. Mai mult decat atat, indiferent de plaja pe care o veti alege, aceasta tara este recunoscuta pentru modul in care isi intretine zonele de litoral, pentru ca, astfel, sa atraga cat mai multi turisti, in fiecare an. De exemplu, o statiune litorala celebra, in care multi turisti vin pentru o vacanta in Bulgaria, este reprezentata de Nisipurile de Aur. Aceasta se afla in apropierea orasului Varna, la doar 17 kilometri, si este recunoscuta a fi una dintre cele mai bune plaje din Europa, datorita, in special, coloritului auriu al nisipului si de faptul ca acesta este foarte fin.
Daca, totusi, doriti un alt tip de vacanta in Bulgaria decat cel pe litoral, puteti opta catre vizitarea muntilor din Bulgaria. Aici veti putea gasi atat Muntii Balcani, cat si Muntii Rodopi. Mai mult decat atat, in Bulgaria se afla cel mai inalt punct al lantului de munti Balcani, si anume Varful Musala, care are o inaltime de 2.925 de metri. In apropierea acestui varf, se pot observa privelisti pitoresti uimitoare ale naturii, in care chiar si persoanele, care nu agreaza zona de munte, se vor indragosti imediat de acest loc. Mai mult, Bulgaria se mandreste a fi in topul tarilor cu cele mai multe rezervatii biosferice, si anume 17 de la numar.
De asemeni, daca aveti ocazia sa faceti o vacanta in Bulgaria si aveti traseu prin Sofia, este recomandat sa vizitati Muzeul Etnografic, ce apartine Institutului cu acelasi nume. Acesta surprinde, intr-un mod inedit, si, de ce nu, unic, atmosfera care exista in randul oamenilor din Bulgaria in secolul al XIX-lea. Sau, daca sunteti un pasionat de istorie si cultura, puteti vizita Biserica Greceasca Sf. Elena, putand, aici, observa arhitectura deosebita a cladirii si, daca aveti noroc, sa prindeti unul dintre concertele de opera, care fac furori prin intreaga Europa.
Asadar, nu ezitati sa vizitati cel putin unul dintre obiectivele turistice, pentru a profita pe deplin de o vacanta in Bulgaria, si, mai ales, pe timpul verii, de unul dintre sejururile pe litoral, care atrag, anual, sute de mii de turisti, din fiecare colt al Europei.